Hereford

HEREFORD OP DE LAMPERSE HEI

De Herefords zijn oorspronkelijk afkomstig uit het zuidwestelijke deel van Engeland. Rond de marktplaats Hereford tegen de Welsh Border ontwikkelde zich hier in de tweede helft van de achttiende eeuw dit karakteristieke harde en duurzame vleesrund, dat dusdanig populair werd, dat het ook nu nog het meest voorkomende vleesvee ras ter wereld is. 

Bij de Lamperse Veld lopen de Hereford runderen 10 maanden van het jaar buiten, en de kalfjes blijven bij hun moeder buiten in het veld lopen.           Op deze weiden wordt geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruikt. In de stal krijgen onze runderen puur natuurlijk voedsel, dat geproduceerd is op ons eigen bedrijf.

Als de runderen op stal gaan liggen ze op een bed van stro, en hebben ze voldoende frisse lucht, als het weer en de conditie van de weide het toe laat gaan de koeien weer zo snel mogelijk naar buiten.

EERLIJK HEERLIJK VLEES

Ons vlees
U kunt bij ons een pakket puur Herefordvlees van 12.50 kg bestellen. 
Wetenschappelijk is vastgesteld dat vlees van runderen die gedurende een groot deel van het jaar in de wei lopen en wiens hoofdvoedsel daardoor gras is, rijker is aan omega-3 vetzuren, die een beschermende invloed hebben op ons hart- en vaatstelsel. Onze runderen krijgen zelden antibiotica en worden niet ingeënt, omdat ze zelden gezondheidsproblemen hebben. Omdat ze een groot deel van hun leven buiten lopen en ze een ruime, open stal hebben met een gezond klimaat. We gebruiken bij het klaarmaken van ons vlees geen kunstmatige toevoegingen (E-nummers). Ons Herefordvlees is extra mals en smaakvol omdat de runderen langzaam groeien op grazige weiden. Na het slachten hangt ons vlees 7 dagen te rijpen in de koelcel, net als vroeger, wat de smaak en de malsheid zeer ten goede komt. 
Kortom: U krijgt een stukje puur vlees op uw bord, zodat u weet dat u gezond vlees eet.

 

  • Herefordvlees is licht gemarmerd, dat wil zeggen dat er kleine vetadertjes door het vlees heen lopen, die smelten tijdens het bakken/ braden en die het vlees een extra malse, sappige smaak geven. U hebt daardoor bij de bereiding van het vlees minder vet nodig.