Land van Cuijk

Ontmoet onze herefordrunderen

De Herefords zijn oorspronkelijk afkomstig uit het zuidwestelijke deel van Engeland. Rond de marktplaats Hereford tegen de Welsh Border ontwikkelde zich hier in de tweede helft van de achttiende eeuw dit karakteristieke harde en duurzame vleesrund, dat dusdanig populair werd, dat het ook nu nog het meest voorkomende vleesvee ras ter wereld is. 

Bij de Lamperse Hei lopen de Hereford runderen 10 maanden van het jaar buiten, en de kalfjes blijven bij hun moeder. Op deze weiden wordt geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruikt. In de stal krijgen onze runderen puur natuurlijk voedsel, dat geproduceerd is op ons eigen bedrijf.

Als de runderen op stal gaan, liggen ze op een bed van stro, ze liggen in een potstal en hebben voldoende frisse lucht. Als het weer en de conditie van de weide goed zijn lopen de koeien buiten.

U bent altijd welkom om een kijkje bij ons in de stal te komen nemen, we vertellen u graag over hoe we onze koeien houden. Wel graag even een telefoontje voor dat u een kijkje komt nemen. Zo komt u niet aan een gesloten deur.