Onze geschiedenis

Het boerenleven in Noord-Brabant is rijk aan geschiedenis en tradities. Al sinds 3000 v.Chr. vestigen de eerste boeren zich in het gebied dat we nu Noord-Brabant noemen. Tegenwoordig zijn er nog steeds veel boerenbedrijven in de regio die zich bezighouden met het verbouwen van gewassen en het houden van vee. Het boerenleven is hard werken, maar het geeft ook veel voldoening om te zien hoe de gewassen groeien en de dieren gedijen.

De boerderijen in Noord-Brabant zijn een belangrijk onderdeel van het landschap en de cultuur van de regio. Veel boerderijen zijn al eeuwenoud en hebben een rijke geschiedenis. Op de boerderijen kun je genieten van de rust en schoonheid van de natuur. Op onze hotel-boerderij “Lampserse Hei” kun je overnachten en zo het boerenleven van dichtbij meemaken.

In Noord-Brabant kun je volop genieten van de natuur. De regio heeft prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Ook kun je op veel boerderijen terecht voor een heerlijke lunch of diner met streekproducten. Uiteraard ook op onze Boertel! Zo kun je genieten van de smaak van het platteland terwijl je uitkijkt over de groene weilanden en akkers.