Recept Land van Cuijk Burger
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 hamburgers van de Lamperse Hei
- 4 italiaanse bollen
- 2 uien, in ringen gesneden
- 8 plakken gerookte spek
- 4 eieren
- 4 el mayonaise
- 8 blaadjes kropsla
- 2 tomaten, in plakken gesneden
- ½ komkommer, in plakken gesneden
- 4 plakken Barendonkse Boerenkaas
- 3 augurken, in plakken gesneden
- 4 el ketchup
Bereidingswijze
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de uienringen bruin. Haal uit de pan.
- Bak vervolgens de plakken gerookte spek uit in de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
- Snijd de italiaanse bollen doormidden en verwarm ze in een oven op 180 graden.
- Bak de eieren in een koekenpan met een scheut olijfolie en strooi er wat zout op.
- Bak de hamburgers in een koekenpan met wat olijfolie aan beide kanten bruin.
- Nu gaan we de hamburgers bouwen. Leg het onderste deel van het broodje op een bordje. Verdeel de mayonaise over de broodjes en leg hierop wat sla, tomaat en komkommer. Leg hierop de hamburger en de kaasplakken. Dan leg je er een gebakken ei op en de uitgebakken ui. Top het af met de augurk en ketchup. Leg het bovenste deel van het broodje erop en steek een lange prikker door het broodje Hereford Hamburger. Eet smakelijk!